Kentänhoidon terveiset: Kentän talvehtiminen alkanut

Pitkä kuuma kesä!

Tänä vuonna Tapiolassa oli yli 32 000 starttia sekä järjestettiin 120 erilaista golftapahtumaa. Vuosi on ollut hieno sekä pelillisesti että kentänhoidon kannalta sään suosiessa meitä jopa Kinkkuscrambleen 17.11. asti.

Syksyllä onnistuneesti ajoitettujen kentänhoitotoimenpiteiden jälkeen lämpötilat laskivat ja kenttä on päässyt ansaitulle lepotauolle hyvässä kunnossa. Muutama lämpimämpi päivä mahdollisti kentän lopullisen saattamisen talvikuntoon, pääsimme mm. naruttamaan viheriöt ja poistamaan varusteet.

Kenttämme on siirtynyt rakentamisvaiheesta vakiintuneeseen kentänhoitoon. Kenttä on kehittynyt pelillisesti ja tietomme kentän erityisistä vaatimuksista on parantunut. Suomen oloissa harvinaisen natavaltainen kenttä yhdistettynä melko voimakkaaseen muotoiluun on tuonut haasteita kentänhoidolle. Kentän eri alueiden kulumisen hallinta on parantunut. Olemme oppineet ymmärtämään kentän käyttäytymistä eri olosuhteissa ja pystymme entistä paremmin priorisoimaan resurssimme oikeisiin kohteisiin huomioiden myös pelaajilta saatu palaute.

Nyt on viimein aika hieman levätä sekä pohtia menneitä ja tulevia. Säätä seuraamme kuitenkin aktiivisesti, sillä vielä jää nähtäväksi, mitä haasteita talvi tuo tullessaan.

 

Rauhallista Joulua ja nähdään taas ensi vuonna!

Kentänhoitotiimi